ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ... μια όμορφη πόλη του Έβρου

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ... μια όμορφη πόλη του Έβρου
Η πόλη μας απο ψηλά..

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Η συμμετοχη του ΄Εβρου "Χιλια χρόνια" στον τελικο του Φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης


Η συμμετοχή του Έβρου , το τραγούδι "Χίλια Χρόνια" παει τελικο!!!! Μπράβο στους συντελεστές για την επιτυχία τους.. κ ευχόμαστε ολοψυχα ότι καλύτερο για τον τελικό του Σαββάτου !!!
*****************************************************************

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, στο κατάμεστο γήπεδο της Πυλαίας η πρώτη διαγωνιστική βραδιά του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης 2008 που συνδιοργανώνεται φέτος από το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, την ΔΕΘ ΑΕ και την ΕΡΤ ΑΕ.
Η βραδιά, που παρουσίασε με ιδιαίτερο χιούμορ ο Γιάννης Ζουγανέλης, μεταδόθηκε απ' ευθείας από την τηλεόραση της ΝΕΤ, το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, τον 9,58 της ΕΡΤ3,καθώς και μέσα από τη διαδικτυακή συχνότητα του Δεύτερου Προγράμματος, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.deytero.gr/. Στην συνάντηση αυτή των νέων δημιουργών και ερμηνευτών, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, κοινό και τηλεθεατές απόλαυσαν αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Μίμη Πλέσσα, συνοδεία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με διευθυντή ορχήστρας τον Ανδρέα Πυλαρινό. Στο αφιέρωμα «Εφ’όλης της ύλης», ο Γιάννης Κότσιρας, η Ραλλία Χρηστίδου και η Ζωίτσα Κουρούκλη ερμήνευσαν με τον δικό τους εκφραστικό τρόπο τραγούδια που όλοι έχουμε σιγοψιθυρίσει, ενώ πολύ συγκινητική ήταν η στιγμή που η Ζωίτσα Κουρούκλη μας θύμισε το 1ο Βραβείο του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης 1963, με το τραγούδι του Μίμη Πλέσσα και του Κώστα Κινδύνη «Εδώ Τελειώνει ο ουρανός».

Από τα 16 τραγούδια που διαγωνίστηκαν, 10 πέρασαν στον τελικό του Σαββάτου 11 Οκτωβρίου. Η επιλογή των τραγουδιών έγινε από την καλλιτεχνική επιτροπή και από το κοινό (μέσω televoting και SMS) σε ποσοστό 50%-50%, ενώ συμμετείχε στην ψηφοφορία και η Κύπρος με αποστολή μόνο γραπτών μηνυμάτων (SMS).

Τα 10 τραγούδια που προκρίθηκαν για τον τελικό του Σαββάτου 11 Οκτωβρίου είναι τα εξής:

    1. «Αν χρειαστεί»- συγκρότημα “18 Παρά Τέταρτο”

2. «Χίλια χρόνια»- Βαγγέλης Καψάλης

    (Συνθέτης- Στιχουργός: Κωνσταντίνος Κάλιας)

3. «Δεν σκοτεινιάζει»- συγκροτήματα “Κάτι Έλληνες”/ “Anamaloupa”

4. «Φανταστικό ταγκό»- Αλέξανδρος Γούδας
  1. «Τόσα να πω»- Αλεξάνδρα Κλάδη /Κωνσταντίνος Βούλγαρης

6. «Ο επιζήσας»- Λάμπρος Φιλίππου

7. «Αλήθεια»- Τάσος Χαρανιάς

8. «Ξέρω να χορεύω»- Γιάννης Κυρατσός

9. «Ιστός»- Γιώργος Καλογερόπουλος

  1. «Ο χρόνος (Αουα)»- Παναγιώτης Βιολιστής & συγκρ. “Λουδίας”
πηγή ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απο την ΔΕΘ ΑΕ -Φεστιβάλ τραγουδιού , φωτογραφία από festivaltragoudiou.gr



********************************************************************************
Στον τελικό της 11ης Οκτωβρίου η καλλιτεχνική επιτροπή και το κοινό, επίσης σε ποσοστό 50%-50%, θα επιλέξουν τρία από τα δέκα τραγούδια, στα οποία θα απονεμηθούν το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο βραβείο αντιστοίχως, ενώ η καλλιτεχνική επιτροπή θα απονείμει και τα τρία ειδικά βραβεία σύνθεσης, στίχου και ερμηνείας. Το τραγούδι «Χίλια χρόνια»με τον Βαγγέλης Καψάλης (Συνθέτης- Στιχουργός: Κωνσταντίνος Κάλιας) είναι η συμμετοχή του Έβρου και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!


ΥΣ να παρακαλέσουμε εσάς που χρησιμοποιείτε υλικό απο το blog μας να αναφερετε και την πηγή .

Δεν υπάρχουν σχόλια: