ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ... μια όμορφη πόλη του Έβρου

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ... μια όμορφη πόλη του Έβρου
Η πόλη μας απο ψηλά..

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης - Χίλια χρόνια



Δεκαέξι τραγούδια θα διαγωνιστούν σήμερα 9η Οκτωβρίου, στην ημιτελική βραδιά του φετινού Φεστιβάλ Τραγουδιού. . Από τα 16 τραγούδια, τα 10 θα περάσουν στον τελικό. Η επιλογή των τραγουδιών θα γίνει από την καλλιτεχνική επιτροπή και από το κοινό (μέσω televoting και SMS) σε ποσοστό 50%-50%. Στον τελικό της 11ης Οκτωβρίου η καλλιτεχνική επιτροπή και το κοινό, επίσης σε ποσοστό 50%-50%, θα επιλέξουν τρία από τα δέκα τραγούδια, στα οποία θα απονεμηθούν το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο βραβείο αντιστοίχως, ενώ η καλλιτεχνική επιτροπή θα απονείμει και τα τρία ειδικά βραβεία σύνθεσης, στίχου και ερμηνείας.
Το τραγούδι «Χίλια χρόνια»με τον Βαγγέλης Καψάλης (Συνθέτης- Στιχουργός: Κωνσταντίνος Κάλιας) η συμμετοχή του Έβρου , θα εμφανιστεί τρίτη σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε .
Χίλια χρόνια

Συνθέτης: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΛΙΑΣ
Στιχουργός: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΛΙΑΣ
Ερμηνευτής: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Στον δρόμο σου μπες, γιατί θα χαθείς
στα μονοπάτια του μυαλού, την έξοδο να βρεις
πότε μην σκεφτείς, τις λάθος στιγμές
εκείνες που αρνήθηκες, να δεις ότι θα φταις

Την ώρα που θα φεύγεις δεν θα κοιτώ
τα βήματά σου θα μετράω να πνίγω τον θυμό
και όταν θα κλείνει η πόρτα αναζητώ
την δύναμη που μ’ έσπρωξε να περιμένω εδώ

Χίλια μάτια πάντα εδώ εσένα θα ζητούν
τα χείλια μου θα καίνε το φιλί σου για να βρουν

Χίλια χρόνια μια ζωή θα σε αναζητώ
χίλια χρόνια μια ζωή για πάντα θα’ μαι εδώ

Το άδειο κορμί, που άφησα εδώ
το θαύμα που θα περιμένει, δεν είναι αρκετό
για να με κρατά σε μια άδεια σιωπή
αυτή που θα μου σβήνει την γλυκιά αναμονή

Την ώρα που θα φεύγεις δεν θα κοιτώ
τα βήματά σου θα μετράω να πνίγω τον θυμό
και όταν θα κλείνει η πόρτα αναζητώ
την δύναμη που μ’ έσπρωξε να περιμένω εδώ

Χίλια μάτια πάντα εδώ εσένα θα ζητούν
τα χείλια μου θα καίνε το φιλί σου για να βρουν

Χίλια χρόνια μια ζωή θα σε αναζητώ
χίλια χρόνια μια ζωή για πάντα θα’μαι εδώ
---------------------------------------------------------------------------------

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Ο Κωνσταντίνος Κάλλιας γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1977. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρουπόλεως απ’ όπου αποφοίτησε το 1998 με τα πτυχία Αρμονίας, Ενοργάνωσης και Αντίστιξης. Συνέχισε τις σπουδές του στο Νέον Ωδείο Θεσσαλονίκης απ’ όπου πήρε το πτυχίο κλαρινέτου με άριστα. Παράλληλα μετέχει σε διάφορα συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης και εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές της πόλης. Το 2000 συνεργάζεται με τους Εmigre και συμμετέχει ως συνθέτης στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Σήμερα» με το τραγούδι «Μικρές Χαρές». Από το 1995 είναι μόνιμο μέλος της στρατιωτικής μουσικής. Το 2003 μετατίθεται στη Νάπολη Ιταλίας ως μέλος της JFC Jazz Big Band ως κλαρινετίστας - σαξοφωνίστας. Παράλλήλα διευθύνει την concert band ως μαέστρος σε διεθνής επιτυχίες των Χατζιδάκη,Θεοδωράκη και εμφανιζέται σε πάνω από 200 συναυλίες σε όλη την Ιταλία,καθώς και σε Αγγλία,Κροατία,Σκόπια. Έχει συνθέσει μουσική για το ντοκυμαντέρ «Θράκη Αέναον Φως» μια παραγωγή του Εθνολογικού μουσείου Θράκης σε σκηνοθεσία Δέσποινας Πανταζή. Το 2006 επιστρέφει στην Ελλάδα και μετατίθεται στο Διδυμότειχο όπου και εργάζεται εως σήμερα.
Είναι παντρεμένος και έχει δυο αγοράκια.
Ο Βαγγέλης Καψάλης γεννήθηκε το 1978 στη Βέροια Ημαθίας. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο της Αλεξανδρούπολης το 1991. Μεταγράφηκε στο Δημοτικό Ωδείο της Θεσσαλονίκης απ’όπου και αποφοίτησε στα θεωρητικά και πήρε πτυχίο της Αρμονίας με άριστα. Συνέχισε τις σπουδές του στο ωδείο Αθήναιον απ’ όπου πήρε με άριστα το δίπλωμα της κλασσικής κιθάρας. Έχει δώσει ρεσιτάλ στο εθνικό Ωδείο της Κύπρου, στο πανεπιστήμιο του Manchester Metropolitan University και στο μουσείο Αρχαιοφίλων στην Αλεξανδρούπολη. Υπήρξε μέλος της χορωδίας Θεσσαλονίκης με εμφανίσεις σε φεστιβάλ όπως της Αθήνας, Corale Internationale και Langollen International. Το έτος 2001 παρακολούθησε μαθήματα εισαγωγής στην ψυχολογία της μουσικής προπαιδείας και παιδοψυχολογίας στο Manchester Metropolitan University. Από το 2002 διαμένει στην Αλεξανδρούπολη. Διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης και στο Μουσικό Γυμνάσιο Ξάνθης. Είναι επαγγελματίας τραγουδιστής και εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές της πόλης.

*****************************************************************************


Δεν υπάρχουν σχόλια: