ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ... μια όμορφη πόλη του Έβρου

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ... μια όμορφη πόλη του Έβρου
Η πόλη μας απο ψηλά..

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Νεκρά τα δύο παιδιά .Βρέθηκαν γυμνά μέσα σε ασανσέρ σε οικοδομή. Ολα τα ενδεχόμενα εξετάζουν οι Αρχές


«E» 13/6
Συγκλονίζει η τραγική κατάληξη του θρίλερ με την εξαφάνιση των δύο ανήλικων αδελφών στην Ορεστιάδα. Τα δύο παιδιά, 7 και 8 χρόνων, βρέθηκαν νεκρά χθες το απόγευμα, εγκλωβισμένα μέσα σε ασανσέρ ακατοίκητης πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης, που ήταν σταματημένο μεταξύ 2ου και 3ου ορόφου.
Μέχρι αργά το βράδυ, οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες και δίνονταν με το σταγονόμετρο, καθώς αναμενόταν κλιμάκιο του εγκληματολογικού από τη Θεσσαλονίκη, ενώ οι αρχές δεν απέκλειαν κανένα ενδεχόμενο.
Ο ιατροδικαστής Θράκης, Παύλος Παυλίδης, που έφτασε στο σημείο, δεν εντόπισε εξωτερικές κακώσεις στα νεκρά σώματα των δύο αγοριών, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν σήμερα, κατά τη διάρκεια της νεκροψίας - νεκροτομής.
Σε δήλωσή του στο «Εθνος» αργά το βράδυ, ο αστυνομικός διευθυντής Ορεστιάδας, Γιώργος Σαλαμάγκας, εξέφρασε επιφυλάξεις για το αν τα παιδιά έπεσαν θύματα εγκληματικής ενέργειας.
Με αυτά τα δεδομένα, ακριβώς δύο εβδομάδες μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση των δύο ανήλικων, και ενώ είχε μεσολαβήσει η ομολογία της μητέρας ότι τα παιδιά της είχαν δοθεί για παράνομη υιοθεσία, η υπόθεση περιπλέκεται περισσότερο. Το ενδεχόμενο της εμπορίας οργάνων που είχε ακουστεί φαίνεται να απομακρύνεται, ενώ ερευνώνται όλα τα άλλα ενδεχόμενα.
Πάντως, την αστυνομία προβλημάτισε το γεγονός ότι τα δύο αγόρια βρέθηκαν γυμνά και κάποια από τα ρούχα τους ήταν έξω από το ασανσέρ.
Νεκρά 10 μέρες
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, τα παιδιά είναι νεκρά εδώ και δέκα μέρες. Η ώρα ήταν 6 χθες το απόγευμα, όταν μια γυναίκα που εργάζεται σε κατάστημα καλλυντικών στο ισόγειο τετραώροφης καινούργιας οικοδομής στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στην «καρδιά» της Ορεστιάδας αισθάνθηκε την έντονη δυσοσμία που αναδυόταν από τους επάνω ορόφους της πολυκατοικίας.
Πιστεύοντας, όπως είπε, ότι επρόκειτο για νεκρό ζώο, ανέβηκε τα σκαλοπάτια της ακατοίκητης οικοδομής και βρήκε το ασανσέρ σταματημένο μεταξύ 2ου και 3ου ορόφου. Σπάζοντας το τζαμάκι του θαλάμου, είδε έντρομη τα νεκρά σώματα των δύο παιδιών και ειδοποίησε την αστυνομία.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
Από τις εκκλήσεις στα κανάλια, στην ομολογία-σοκ της μάνας

Την Πέμπτη 29 Μαϊου, δηλώθηκε στην αστυνομία Ορεστιάδας ότι ο 8χρονος Αμέτ Τσερίμπαση και ο 7χρονος αδελφός του Αϊχάν είχαν εξαφανιστεί μυστηριωδώς στις 4.30 το απόγευμα της προηγούμενης μέρας, ενώ έπαιζαν στην περιοχή κοντά στο 8ο Γυμνάσιο της Ορεστιάδας, στον συνοικισμό αθιγγάνων της πόλης.
Την ίδια μέρα, η μητέρα των δύο αγοριών, Φατμέ Σεφερτζί, έβγαινε κλαμένη σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι και απηύθυνε έκκληση σε όποιον πήρε τα παιδιά της να τα αφήσει ελεύθερα, ενώ ο πατέρας έλεγε πως «δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς τα δύο παιδιά μου» και τα ζητούσε να επιστρέψουν για να τα σφίξει στην αγκαλιά του.
Ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές και η οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ ενεργοποιήθηκε το πρόγραμμα «Αmber Αlert» για την αναζήτηση των αγνοούμενων.
Φωτογραφίες τους αναρτήθηκαν σε δημόσιους χώρους σε όλη τη Θράκη και άλλα μέρη της χώρας, στους μεθοριακούς σταθμούς Κήπων, Ορμενίου και Καστανεών, αλλά και στη γειτονική Βουλγαρία, και καλούνταν όποιος γνώριζε ή είδε κάτι να το ανακοινώσει στις αρχές, ενώ σχετικό σποτ προβαλλόταν από τα τηλεοπτικά κανάλια και το Ιντερνετ.
Λίγες μέρες αργότερα, οι άνθρωποι του «Χαμόγελου του Παιδιού» εξέφραζαν με ανακοίνωσή τους την έντονη ανησυχία τους.
Οπως ανέφεραν, είχαν πληροφορίες ότι τα παιδιά κινδυνεύουν και απηύθυναν έκκληση για τη συνδρομή κάθε πολίτη που γνωρίζει, είδε ή άκουσε οποιαδήποτε πληροφορία. Η τηλεφωνική γραμμή SOS για τα παιδιά 1056 κατακλύστηκε από τηλεφωνήματα πολιτών, αλλά δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα, όπως και από τις αναζητήσεις που συνεχίζονταν από την αστυνομία και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.
Στο ίδιο διάστημα, κάτοικοι της Ορεστιάδας ανέφεραν πως είχαν δει πολλές φορές ξένα αυτοκίνητα να περιφέρονται και να σταματούν στην περιοχή του συνοικισμού αθιγγάνων της πόλης.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο οι φόβοι που είχε εκφράσει η οργάνωση άρχισαν να επιβεβαιώνονται, όταν η αστυνομία έκανε γνωστή τη σοκαριστική ομολογία της μάνας των δύο παιδιών: ο πατέρας τους τα είχε δώσει σε συγγενή του στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας προκειμένου να αναζητήσει υποψήφιο αγοραστή για να τα πουλήσει, καθώς όπως είπε αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα από δάνειο που είχε πάρει και χρειαζόταν επειγόντως χρήματα.
Η υπόθεση πήρε τη μορφή αστυνομικού και δικαστικού θρίλερ, ενώ οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν ήταν ανατριχιαστικές: η οικογένεια είχε δώσει και τρίτο παιδί για υιοθεσία στο παρελθόν, ενώ ο συγγενής της είχε κατηγορηθεί κι άλλη φορά για παράνομη υιοθεσία. Παρόλα αυτά, οι γονείς και ο 32χρονος άνδρας από την Ημαθία, που συνελήφθησαν, αρνούνταν πεισματικά κάθε ανάμειξη και δεν συνεργάζονταν με την αστυνομία για να αποκαλύψουν πού είναι τα παιδιά.
Την περασμένη Δευτέρα ο πατέρας και ο 32χρονος συγγενής του οδηγήθηκαν στις φυλακές, ενώ τους ακολούθησε δύο μέρες αργότερα και η μητέρα. Οι «τίτλοι τέλους» της απίστευτης τραγωδίας έπεσαν με τον χειρότερο τρόπο χθες το απόγευμα, με την ανεύρεση των δύο σορών.
Ο Αμέτ και ο Αϊχάν ήταν δύο από τα έξι παιδιά που απέκτησε η Φατμέ Σεφερτζί από τον πρώτο της γάμο, πριν παντρευτεί στη συνέχεια έναν συγγενή του πρώην άντρα της και αποκτήσει μαζί του άλλα έξι παιδιά.
Τον τελευταίο καιρό πριν από την εξαφάνισή τους τα κρατούσε η γιαγιά τους, ενώ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε η οικογένεια είχαν προκαλέσει κατά καιρούς την παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Ορεστιάδας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ εφημεριδα ΕΘΝΟΣ

( Η φωτογραφία είναι απο την εφημεριδα ΤΑ ΝΕΑ)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Pragmati paratirite stin poli tis orestiadas megali kinisi mikron paidion ton meionotiton zitianeyontas k.l.p propantos ston xoro toy nekrotafioy,kai sto kentro tis polis.
Kalo tha itan o dimarxos tis orestiadas na eperne kapoia metra kai na litoyrgoyse tis koinonikes ypiresies toy dimoy.Isos na itan kalo mia apasxolisi gia ayta ta paidia. Telika poios exei eythyni gia to oti i porta tis akatoikitis oikodomis itan ...isos anoikti...

I apopsi moy den exei kamoia skopimotita. g.at.

Ανώνυμος είπε...

TI PEDIA TI SKYLIA AYTOI OI WROMOGYFTOI AYTA TA MPASTARDA TA KANOUN MONO GIA TA EPIDOMATA POU PERNOUN APO TO KRATOS!!!!